Varkensweide

Hier wonen de varkentjes Knar en Knor.

Wat zij het liefste doen naast vreten uit de trog, is wroeten met hun neus in de grond, rollen in de modder en zich laven in het zonnetje. Kortom, varkenseigen gedrag vertonen, en dat kunnen ze hier naar harte lust!

Knar is een borg (gecastreerde beer) en Knor een gelt (vrouwtje dat nog geen zeug is want ze heeft nog geen biggen gezoogd). Deze Duroc varkentjes zijn samen met hun broertje Knir vanaf de overkant van de Weg over `t Hontsveld in oktober bij ons komen wonen.

Eerst hebben ze het aardappelveld van vorig jaar omgewoeld. Nu hebben ze hier hun varkensparadijsje. In een week tijd hadden ze het grasveld al omgeploegd.

De varkens eten al onze melkoverschotten, wei die overblijft van het kaas maken, geweekte geplette granen van het land, overschotten aan minder mooie bieten, aardappels, aardperen en veel pompoenen en alles wat ze zelf opgraven aan plantenwortels en beestjes en slakken die wij ze geven. Ze geven ons aan het eind van hun leven als landbouwhuisdier heerlijk mals vlees, dat je kunt proeven in het restaurant.