De Hommelhoeve De Hommelhoeve
Natuur en landbouw gaan samen
Nieuwsbrief van De Hommelhoeve Bekijk online

Beste {name},

 

Ben je op de Open Dag op 2e Pinksterdag geweest en benieuwd naar meer? Lees dan vooral verder! Kon je niet komen maar ben je wel benieuwd? Hier is een kleine impressie. En er komen meer gelegenheden, lees verder hieronder.
Wil je meer weten over het zelfoogst-abonnement? Lees dan hier verder: https://www.dehommelhoeve.nl/zelfoogsttuin/ . Daar kun je je ook aanmelden.
 
In deze nieuwsbrief

 

Terugblik Open Dag

Welkom aan de nieuwe zelfoogstabonnees! Je kunt je nog steeds aanmelden.

Aankondiging DeDae 16 juni

Poesjes te koop

 

Terugblik Open Dag

Wat een prachtige dag was het Tweede Pinksterdag op De Hommelhoeve! Er bereikte ons een overweldigende hoeveelheid belangstellende mensen met even zoveel enthousiaste reacties en complimenten aan alle kanten.De sfeer was fantastisch, het weer perfect, de organisatie liep op rolletjes (voor iedere hapering werd wel een oplossing gevonden). Met dank aan de helpende handen van velen die hierbij geholpen hebben!Leuke kramen, gezellige muziek en veel zelfgebakken lekkers, zoals bietenbrownies en koek van oma, hartige taarten, pannenkoeken en broodjes hamburger en worst van Knir, het varken van eigen land.

Hier zie je dat de dieren gevoerd werden door de boerenjongens.

De rondleidingen waren zeer goed bezocht:

Evenals de bijenexcursie met Corine en de voordracht 'Naar een vrije landbouwcultuur' van Jan Weijsenfeld:

Ook de kinderen hebben zich heel goed vermaakt met de poppenkast, het hommels en bijtjes knutselen, de spelletjes en het kampvuur met stokken, broodjes en popcorn. En dus waren de ouders ook blij.

De activiteit die niet meer lukte op de open dag: Karel geeft adoptiekalfje Clara de fles!Clara is een kalf van onze stier Sten, geboren bij een andere kudde. Haar moeder heeft haar als één van een tweeling verstoten en wij hebben haar geadopteerd omdat het grootbrengen met de fles te veel tijd vroeg van de boerin aldaar.

De adoptie is zo goed geslaagd, dat Clara de fles niet meer wil, maar alleen nog drinkt bij onze zorgzame koe Hendrika, haar pleegmoeder! Hier rust ze uit met een vol buikje lekkere verse melk uit de uier. Kan niet beter, toch?

Welkom nieuwe abonnees!

De Hommelhoeve is bij heel wat mensen bekend(er) geworden! Hier kun je zien wat werken aan biodiversiteit ook kan betekenen. En daar kun je dan ook nog je eten vandaan halen! We kunnen ons al verheugen op een aantal nieuwe abonnees op de zelfoogsttuin. Welkom!

Mocht je dit nog overwegen, er is nog genoeg groente in aantocht voor nog meer zelfoogsters! Er is al veel lekkere sla, verse peultjes en heerlijke zoete aardbeien! En radijs, koolrabi en venkel.   

Aardbeien, peultjes, sla.

Dus denk er nog eens over of een wekelijks uitje naar De Hommelhoeve in te passen is in de (gezins)gewoontes :-) En meld je aan via de knop op de website. Als het goed is, kun je hier komen via deze link: https://www.dehommelhoeve.nl/zelfoogsttuin/

Op woensdag, vrijdagmiddag en zaterdagochtend is er altijd iemand aanwezig om in de tuin te helpen oogsten of je wegwijs te maken. We hangen een mooie bel op bij het melklokaal. Mocht je zo gauw niemand zien, dan kun je hier bellen zodat er iemand tevoorschijn komt!

En zegt het voort!

Aardedans - DeDae komt naar De Hommelhoeve

Vond je de sfeer zo fijn en heb je zin om weer op De Hommelhoeve te zijn? Het volgende evenement is al op vrijdag 16 juni! Dan komt DeDae met 'Aardedans', hun dans/euritmie/theater voorstelling, naar De Hommelhoeve.

Het schijnt zeer indrukwekkend te zijn. Dit is hun informatie:

DeDae danst voor de aarde. ‘De aarde is een JIJ.’

Alles wat aandacht krijgt, gaat groeien en dus stelt DeDae de aarde centraal. DeDae danst de verbinding met de aarde: de seizoenen, het weer, de bodem, de regenworm, de levens- en groeikrachten en toont ook de verstoring en uitbuiting van het verdienmodel.

Dat is onze boodschap: onze dierbare aarde vraagt aandacht, vraagt menselijke en creatieve verantwoordelijkheid.

DeDae staat voor Dutch Eurythmy Dance Ensemble. Wij zijn een groep van zes jonge getalenteerde euritmiedansers met in het dagelijks bestuur Gia van den Akker en Roos Naves. Wij laten ons leiden door het ritme van nu en morgen, we bewerken actuele thema’s, maken producties en ontwikkelen workshops voor verschillende doelgroepen.

Van harte aanbevolen! We zullen er een mooie sfeervolle avond van maken met koffie, thee en lekkers van De Hommelhoeve tussendoor.

Poesjes te koop

Onze lieve poes Lynxie heeft 6 prachtige jonkies gekregen, van inmiddels een week of 7. Ze zijn zeer goed gesocialiseerd, met kinderen, een hond, lego en piano. Ze gaan nu op verkenning buiten. Oudste zoon Evert verkoopt ze, dus neem bij interesse contact op om te komen kijken.

  Hier zie je nog hoe in de week van de laatste voorbereidingen voor de Open Dag de zoveelste bijenzwerm wordt geschept uit ons kleine perenboompje. Makkelijker dan die waarvoor Ferdi 6 meter de boom in moest klimmen.

Dankjewel allemaal voor het lezen, dat je op de open dag was en voor alle bijdragen, niet te vergeten al het opruimen, afbreken en afwassen achteraf!Evert ruimt de platte wagen op :-)

Wij gaan weer door met planten, wieden, schoffelen en ook al sproeien, voor de mooiste lekkerste groenten. Wie zin heeft om eens een handje te helpen, is van harte welkom! Neem contact op of kom eens aan, bij voorkeur op een dinsdag als je voor het eerst bent.

Hartelijke groeten en graag tot ziens,

Jasmijn en Ferdi

De Hommelhoeve

Hommelstraat 1

7399 RK Empe

 

www.dehommelhoeve.nl

info@dehommelhoeve.nl

 

Telefoon: 0575-231121

Jasmijn: 06-24663720

Ferdi: 06-25013261

Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online