De Hommelhoeve De Hommelhoeve
Natuur en landbouw gaan samen
Zelfoogst Nieuws van De Hommelhoeve Bekijk online

Beste {name},

 

Wat fijn dat je een abonnement hebt genomen op de zelfoogsttuin van De Hommelhoeve! Samen met een nog kleine maar groeiende groep bewuste betrokken mensen maak je het mogelijk dat er hier tussen de dierenweides en natuur in zo levend voedsel verbouwd kan worden! Ik voel dankbaarheid dat je dit zo vol vertrouwen aangaat, niet precies wetende wat er komen gaat.

HOERA! ook voor dit eerste ZelfOogstNieuw want eindelijk droogt met de komst van de zon het land nu voldoende op om erop aan de slag te kunnen! Het is zo lang nat geweest dat de eerste zaaisels buiten en ook deels in de kas, toch verzopen zijn. Gelukkig hebben we heel voor voorgezaaid in de opkweekkas en staat er nu in de tunnelkas al mooie groente op. Kijk maar op de foto hier onder of naast en begint er wat te oogsten te komen.

De bosui en bosknoflook kan volop geoogst worden. Ik snijd die van kop tot kont met worteltjes en al door alle gerechten zo'n beetje heen, elk prutje, stoofpotjes, pastasaus, curry, soep, ovenschotels, overal snijd ik stengels knoflook en ui doorheen. De ui kan ook rauw door salades en de knoflook ook voor wie van de iets uitgesprokener smaak houdt.

De eerste kropjes sla komen eraan. Daarachter staat groenselderij, venkel en spinazie. En aan de andere kant radijsjes en rucola. De chinese kool en paksoy gaan het niet redden om een krop te vormen want ze schieten in bloei. Ergens hebben ze het toch te koud gehad helaas. Maar sommigen zijn nog goed te eten.

Achteraan staan al wat tomaten geplant, dus daar kunnen we ons voor straks al op verheugen.

Buiten zitten de peulen, erwten en kapucijners zo goed als allemaal in de grond. En ook de tuinbonen en al 2 bedden sla. Het is mooi werken tussen de wei met paardenbloemen en pinksterbloemen, waar nu de koeien met hun kalfjes weer blij in grazen en de varkens zo genoeglijk knorren en smullen van wat wij zo nu en dan over het hek mikken. Hopelijk ga je de zon en de goede zin proeven straks in het eten.

Kom vooral om het zelf te zien en ervaren, ruiken en proeven!

Ik probeer hier nog eens een linkje te sturen naar de info over de zelfoogsttuin: Zelfoogsttuin

Open op de hele woensdag, vrijdagmiddag en zaterdagmorgen, of vraag even als dit niet uitkomt.

 

 

Tot slot breng ik nog een keer de Open Dag onder jullie aandacht: staat die al in je agenda? Als je het leuk vindt om te helpen met het een of ander die dag, laat het vooral weten. We kunnen zeker hulp gebruiken en het wordt sowieso supergezellig! Het is onze eerste publiekelijke coming out en we hopen veel mensen zoals jullie te bereiken, opdat zij weten dat wij bestaan en wat we doen, en dat zij erbij mogen zijn als ze willen.

De beste reclame is nog altijd via via, dus: zegt het voort!

Dankjewel voor jullie vertrouwen en tot de volgende mail weer!

Zonnige groet,

Jasmijn

PS. Er zijn vast dingen die in de brief hadden gemogen en die ik zo laat op de avond (en met de tweede keer typen omdat ik het blijkbaar niet goed had opgeslagen) ben vergeten, dus vraag gerust als je meer wilt weten.

 

 

 

De Hommelhoeve

Hommelstraat 1

7399 RK Empe

 

www.dehommelhoeve.nl

info@dehommelhoeve.nl

 

Telefoon: 0575-231121

Jasmijn: 06-24663720

Ferdi: 06-25013261

Uitschrijven   |   Beheer je abonnement   |   Bekijk online