De Hommelhoeve De Hommelhoeve
Natuur en landbouw gaan samen
Nieuwsbrief van De Hommelhoeve Bekijk online

Beste {name},

 

Komt allen naar de Open Dag aanstaande maandag 20 mei van 10.00 tot 16.00 uur op De Hommelhoeve!

Liefst op de fiets en neem contant geld mee!

Onderaan deze Hommelbrief vind je het programma met de activiteiten op de Open Dag.

De voor bereidingen zijn in volle gang. Er wordt flink in de tuin gewerkt, de groentebedden netjes verzorgd, glad geharkt en kluiten geraapt. Er is gezaaid en geplant en het is werk in uitvoering dat we op de open dag laten zien. Maar wel veelbelovend werk! Voor het gras is het groeizaam weer, ook op de plekken waar we het liever niet zien...

In de zelfoogsttuin hangen de blauwe bessen struiken mooi vol. De honingbessen zijn zelfs al rijp en kun je proeven tijdens de rondleiding!

De bijenwoningen zijn langzaam aan in gereedheid gebracht met een nieuw afdak voor de hangkorf. Er is al een nieuwe zwerm komen wonen die Corine en Ferdi met wat gestuntel van een paaltje af hebben weten te vangen. We hopen nog twee zwermen te vinden of krijgen. André verzorgt maandag twee keer een bijenexcursie op de open dag.

In de kleine tuin worden de bonenstaken opgezet want de bonen willen de grond in: Het erf wordt opgeruimd en geveegd, koek gebakken, spullen geregeld, lootjes gemaakt voor de loterij. Wist je dat je van alle kramen een mooie prijs kunt winnen? De hoofdprijs is een oogstabonnement op de zelfoogsttuin voor dit seizoen op De Hommelhoeve!

De koeien eten de wei leeg waar de parkeerplaats moet komen. De tweeling Grietje en Greetje hebben beide een kalf gekregen, Gerben en Gijsbert :-) We verwachten elk moment het kalf van Hermien, misschien wel op de open dag?

Veel auto's op het gras is niet zo goed voor de wei, dus kom zoveel mogelijk op de fiets. Ik hoorde al van iemand dat ze de fietsen op de auto zetten en elders op een parkeerplaats parkeren en het laatste stukje komen fietsen. Misschien een idee voor anderen?

Diermonologen en Biodyneren: wie weet een kok?

Afgelopen winter heb ik met een groep mensen samen de 8 voordrachten van de 'Landbouwcursus' gelezen die Rudolf Steiner met Pinksteren 1924, dus 100 jaar geleden, gegeven heeft. Zeer inspirerend en ik ga het zeker nog eens herhalen want het is te veel om allemaal in één keer te behappen.

Maar in het kader van 100 jaar BD landbouw worden allerlei festiviteiten georganiseerd, waaronder de Diermonologen. Daar doen wij graag aan mee. Alleen kan ik nog geen datum melden omdat we het graag willen combineren met Biodyneren op de boerderij. Dat was vorig jaar een groot succes en het lijkt ons een goede combinatie. Alleen zoeken we nog een kok die voor een groep van rond de mensen wil koken met in hoofdzaak ingrediënten van De Hommelhoeve. Heb je een tip? Ben of ken je iemand die dit zou kunnen en willen? Ik hoor het graag!

Programma Open Dag

10.00 uur: Start

10.30 uur: Rondleiding zelfoogsttuin en landerijen

11.00 uur: Voordracht Jan Weijsenfeld: 'Biodynamisch: landbouw van de toekomst'

11.00 uur: Vilten met Yvette

11.30 uur: Bijenexcursie

12.00 uur: Dieren voeren met de boerenjongens

13.00 uur: Rondleiding zelfoogsttuin en landerijen

13.30 uur: Koor optreden van 'De Dissonanten'

14.00 uur: Vilten met Yvette

14.30 uur: Voordracht Jan Weijsenfeld: 'Biodynamisch: landbouw van de toekomst'

15.00 uur: Bijenexcursie

15.30 uur: Trekking Hommelhoeve Loterij

16.00 uur: Einde

Er zijn doorlopend kinderactiviteiten in de kindertuin, zoals popcorn poffen of broodje aan een stok bakken boven het vuur, een bootje van schors maken, boeren spelletjes als zaklopen en blikgooien. Er is een verhalenverteller die de kinderen (en ouders) op nog nader te bepalen tijd meeneemt voor het verhaal van 'De oude vrouw in het bos'. De trampolines (het hele terrein overigens) zijn te betreden op eigen risico. Ouders blijven te allen tijde verantwoordelijk voor hun eigen kinderen.

Wijzigingen voorbehouden :-)

 

Markt met kramen

De Hommelhoeve Informatie kraam: zelfoogsttuin, loten verkoop loterij, proeverij en verkoop van eigen producten, boekentafel, enz.

Mary's Magic, bonbons,

De Soeperman

Sallands Houtovenbrood

Vilten met Yvette

Pottenbakkerij 't Kleinood

Iets van Ieske, jam en chutney

Kabouter Vastgoed

Atelier De Bark, plantjes, flowforms, schilderkunst

De Kruytbosch, kaas en jam, Land van Ons en IJsselmarke

Liezet's Bloemen

Marina Elisa, bloemenkaarten

Het is er al, levenskunst en muziek

Florijn, het nieuwe geld

Iris Edelstenen

Bep's Naaiatelier

IEsselcider

 

We hopen velen van jullie te begroeten!

Hartelijke groeten namens De Hommelhoevenaren,

Jasmijn

De Hommelhoeve

Hommelstraat 1

7399 RK Empe

 

www.dehommelhoeve.nl

info@dehommelhoeve.nl

 

Telefoon: 0575-231121

Jasmijn: 06-24663720

Ferdi: 06-25013261